PsychologenPraktijk  Soest

Bang of angstig zijn wij allemaal wel eens. En dat is maar goed ook. Angst heeft een biologische functie. Het is het waarschuwingssysteem van uw lichaam en angst waarschuwt u voor gevaar. Uw lichaam maakt zich klaar voor een actie, namelijk vluchten of verdedigen. Angst is in basis een gezonde reactie.

Niet alle angst is gezond. Het verschil tussen de normale (biologische) angst en een angststoornis is soms moeilijk te maken. Sommige angststoornissen hebben met een specifieke situatie te maken of zijn verbonden met een omgeving, zoals een supermarkt of een trein. Vaak hebben zij te maken met de gedachten die wij bij een situatie hebben, kortom een verwachting.


Een onverwachte of ingrijpende situatie kan een angststoornis veroorzaken, zoals een ernstige ziekte, een ongeval, een verhuizing of een ontslag, maar ook de geboorte van een kind of het overlijden van een dierbare.

Angststoornissen kunnen daardoor verschillende kenmerken hebben en geënt  zijn op heel verschillende situaties met verschillende verwachtingen.

Angststoornissen hebben ook soms met erfelijkheid te maken en komen in bepaalde families meer voor dan in andere. Opvoeding speelt daarbij ook een rol.


Wacht niet te lang als u angstklachten ervaart en neem contact op. U kunt zich bij de praktijk aanmelden via het cliëntenportaal, of via de mail.  Telefonisch kan ook (zie contact).

Angst

Angst…….

Gedachten uitpluizen