PsychologenPraktijk  Soest

Psychologische behandelingen via internet zijn tegenwoordig mogelijk en maken vanaf 2014 onderdeel uit van verschillende behandelvormen, afhankelijk van uw klacht.

Daarnaast zijn er ook online zelhulpprogramma’s.


U kunt thuis, met behulp van uw eigen computer, een behandeltraject volgen. In uw eigen tempo bouwt u stapsgewijs meer inzicht op over uw klacht en krijgt u weer meer grip op uw situatie.


Internet behandelingen kunnen snel helpen bij lichte tot milde depressie, angst- en paniek klachten en bij burn-out. Zo kan snel erger worden voorkomen.  


Bij een eerste  gesprek wordt bepaald of een online behandeling zinvol is. Tijdens het behandeltraject is er contact via mail en af en toe face to face. Naar het einde is er  altijd een afrondend gesprek.

Internet therapie

 Na aanmelding vult u bij het eerste gesprek een vragenlijst in, waarin de scores een beeld geven van de aard en de ernst van uw klachten. Vervolgens bespreekt u met de psycholoog uw klachten en neemt u het behandelplan door.


In uw eigen tempo, in uw eigen omgeving, op zelfgekozen momenten gaat u in 8 tot 9 sessies, variërend van 30 minuten tot een uur het behandelplan doorlopen.  Animaties en/of videofragmenten worden afgewisseld met opdrachten en oefeningen.


Aan het eind van iedere sessie krijgt u enerzijds een opdracht mee voor de volgende sessie en anderzijds vult u een korte vragenlijst in om uw voortgang goed bij te houden. Deze  voortgang kunt u delen met mij via de mail.


Alle informatie, die u online opschrijft, is strikt vertrouwelijk en blijft tussen u en mij. Het verloop van de behandeling wordt door mij goed in de gaten gehouden en ondersteund en bijgestuurd, wanneer dat nodig is .


Na afloop nemen wij samen door of de gestelde doelen ook zijn behaald en hoe u kunt om gaan met een mogelijke terugval.

Werkwijze Internet therapie