PsychologenPraktijk  Soest

Online zelfhulp kan werken voor enkele veelvoorkomende klachten en wanneer uw klachten niet te ernstig zijn. In veel gevallen vergroot het uw inzicht in uw vragen of problemen.

Soms kan het programma  helpen de klachten te verminderen en soms is het zelfs mogelijk dat u uw klachten volledig onder controle kunt krijgen.


Online zelfhulp kan nooit de behandeling door uw huisarts of uw psycholoog vervangen, zeker als uw klachten wat ernstiger zijn.


Veel zelfhulp programma;’s zijn gratis en anoniem. Controleer dit wel vooraf. Het is van belang dat u voldoende tijd en aandacht aan de cursus besteedt en deze helemaal afrondt.


Hieronder treft u een aantal links naar internetpagina’s met online zelfhulpprogramma’s.

Merkt u dat het niet voldoende werkt of qua concentratie niet lukt om het programma af te maken, meldt u zich dan aan via het  cliëntenportaal, de mail of telefonisch.

Online zelfhulpprogramma’s


Therapieland (verschillende klachten)


Menz en Geest (verschillende klachten)


Jellinek Kliniek (verslaving)


Stichting Mirro (verschillende klachten)


PsychologenPraktijk Soest werkt zelf met een aantal online therapieprogramma’s, die verder gaan dan de zelfhulpcursussen.

Dit doen wij samen met Therapieland.


Het kan dus mogelijk zijn dat u in uw eigen tempo, thuis  van achter uw computer, gecombineerd  met gesprekken met de psycholoog een therapie kunt volgen.  Wij noemen dat ‘blended’ therapie.


Bent uw geïnteresseerd, neem dan contact op via het cliëntenportaal,  de mail of telefonisch.